Corona update (14-10-2020)

14 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.  

Wat betekent dit voor tennis op onze vereniging?

  • De KNLTB Najaars competitie 2020 is per direct beëindigd.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast het clubhuis zijn de douches en kleedkamers gesloten. De wc’s zijn nog wel open.
  • Publiek is niet toegestaan op het park en verlaat na het spelen zo snel mogelijk het park. Bij het laatst verlaten van het park doe het hek dicht (ook overdag)‼
  • Dubbelen: Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Dus interne activiteiten zoals tossmomenten, interne mix kunnen doorgaan echter geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering. We zullen verdere richtlijnen vanuit KNLTB en het ministerie van VWS in de gaten houden en indien nodig communiceren.

Nieuwscategorieën