Jeugdcommissie


Informatie voor jeugdleden

De jeugdcommissie is dit jaar met een volledig nieuwe bezetting gestart en wordt gedaan door zeer actieve en betrokken ouders. We zien graag dat de jeugd met plezier komt tennissen en lessen. Daarom is hier voor alle jeugdleden en ouders/verzorgers alle informatie op een rijtje gezet. Hier is alles terug te vinden als het gaat om jeugd die al lid zijn, of lid willen worden. 

Activiteiten

We hebben dit jaar een jaaragenda gemaakt met als doel dat de jeugd meer gaat tennissen. Dit jaarschema is terug te vinden in de agenda en de KNLTB clubapp. De activiteiten die er zijn, zijn hieronder opgesomd:

  • Jeugdtoss (4 x op zondag vanaf 13:00)
  • Vriendjesmaand (1 x tijdens het extra tennisuurtje)
  • ZZT toernooi (23 juni 2024)
  • Ouder-kind toernooi (7 juli 2024)
  • Clubkampioenschappen (7 en 8 september 2024; onder voorbehoud) 

De tennislessen

De tennislessen worden georganiseerd door tennisschool Splitstep. Tennisleraar Robert Jan Hofland verzorgt de lessen van de jeugd. Als jeugdcommissie onderhouden we een nauw contact met de tennisschool. Terugkoppeling van ouders en kinderen delen we intern, of met de tennisschool, zodat we een optimale omgeving kunnen creëren voor de jeugdspelers. We zijn dan ook graag in contact met de jeugdspelers en hun ouders. Er is daarom begin juni (maandag 3 en 10 juni en woensdag 5 en 12 juni; onder voorbehoud) een contactmoment rondom de tennislessen waarbij de jeugdcommissie bij de tennislessen aanwezig zal zijn. Vragen van de kinderen of de ouders kunnen dan direct gesteld worden. Voor vragen over inschrijving kunt u terecht bij de jeugdcommissie via [email protected].

Tenniskids TOF

Dit jaar zijn we gestart met het KNLTB programma Tenniskids TOF. Het tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Het programma heeft o.a. als doel dat het voor de ouders én kinderen overzichtelijk is waar ze staan in hun ontwikkeling. Het resulteert in plezier en motivatie voor de kinderen die daardoor graag op de baan staan. Het helpt ook om samen met de tennisleraar te kijken in welke groep het kind mee kan doen in de voor- en/of najaarscompetitie. Meer informatie is hier te vinden.

Vriendjes-vriendinnetjes les

In de maand mei is er een vriendje-vriendinnetje tennismoment. Dit is vergelijkbaar bij alle andere sprotverenigingen. We zien graag dat er meer jeugd gaat tennissen. Via de tennisleraar zal er bekend worden gemaakt wanneer dit zal plaats vinden.

 

Lidmaatschap jeugd

Wil je lid worden van ATC Emelwerth, dan kan dat door je hier aan te melden. De kosten van het lidmaatschap zijn hier te vinden. Ben je lid en heb je met een leuk team tennisles, dan is er ook dit jaar een extra tennisuurtje. Dit extra uurtje wordt gebruikt om de kinderen, onder leiding van de tennisleraar, meer met wedstrijdjes bekend te raken. We promoten daarom ook om de extra tennismomenten te gebruiken t.b.v. een inschrijving voor de voor- en najaarscompetitie. De tennisleraar stelt teams van gelijke sterkte samen. Samen met de verenigingcompetitieleider worden de teams opgegeven. Op dit moment zijn de inschrijvingskosten voor deze competities voor de vereniging. 

Leden jeugdcommissie

Om dit allemaal mogelijk te maken is er een heel fijn team dat de jeugdleden heel graag op de baan ziet tennissen. De commissie bestaat uit: 

  • Ewout  – Voorzitter jeugdcie en verenigingcompetitieleider (VCL)
  • Marleen  – Lid en aanvoerder Groen
  • Remko  – Lid
  • Peter  – Lid
  • Yndira  – Aanvoerder junioren 12 – 14 jaar 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 20 54 20 74 (secretaris)

Adres

Sportlaan 87A
8302 AX Emmeloord

KVK-nummer

39033178